Ilmalämpöpumpun huolto

Ilmalämpöpumppu Turku – Muistathan huollattaa ilmalämpöpumppusi säännöllisesti ammattilaisella

 

Miksi ilmalämpöpumpun sisäyksikön ammattimainen puhdistus on välttämätöntä?

Ilmalämpöpumpun sisäyksikkö voi kerätä vuosien mittaan pölyä ja rasvaa, mikä heikentää laitteen tehokkuutta ja lisää energiankulutusta. Vaikka säännöllinen omatoiminen puhdistus on suositeltavaa, vain ammattilaisen suorittama perusteellinen huolto voi varmistaa laitteen optimaalisen toiminnan. 

Ammattilaisen suorittama huolto olisikin suositeltavaa tehdä kerran vuodessa. Näin varmistetaan, että laite pysyy myös pitkään hyvänä.

Ilmalämpöpumpun puhdistus – itse vai ammattilainen asialle?

 

  1. Perusteellinen puhdistus: Ammattilainen pystyy purkamaan ja puhdistamaan ilmalämpöpumpun sisäyksikön osat, jotka ovat tavalliselle käyttäjälle saavuttamattomissa.

 

  1. Vältä vauriot: Omatoimisessa puhdistuksessa on riski vahingoittaa herkkiä osia, kuten laitteen lamelleja, mikä voi heikentää laitteen suorituskykyä ja johtaa kalliisiin korjauksiin. 

 

  1. Kosteusvaurioiden ehkäisy: Säännöllinen ammattimainen huolto minimoi kosteusvaurioiden riskin, joka voi syntyä, jos sisäyksikköön kertyy kosteutta ja likaa.

 

  1. Ennaltaehkäise isommat ongelmat: Huollon yhteydessä ammattilainen voi tunnistaa mahdolliset viat ja korjata ne ennen kuin ne muuttuvat suuremmiksi ongelmiksi.

 

  1. Pidennä ilmalämpöpumpun elinkaarta: Säännöllinen huolto parantaa ilmalämpöpumpun hyötysuhdetta ja pidentää sen käyttöikää.

 

Ilmalämpöpumpun huolto – kuinka usein?

 

Ammattilaisen suorittama huolto olisikin suositeltavaa tehdä n. 3-5 vuoden välein. Näin varmistetaan, että laite pysyy myös pitkään hyvänä. Riippuen laitteen sijainnista ja sen käyttötiheydestä. Mikäli laite on vähemmällä käytöllä voi huoltovälikin olla hieman pidempi. Ilmalämpöpumput ovat kuitenkin tehty käytettäväksi, joten ni pysyvät hyvänä kun niitä käytetään ja huolletaan säännöllisesti.

 

Ilmalämpöpumpun puhdistus – mitä voin tehdä itse?

Vaikka perusteellinen puhdistus vaatii ammattilaista, on tärkeää huolehtia myös ilmalämpöpumpun karkeasuodattimen säännöllisestä puhdistuksesta. Tämä tulisi tehdä 2–4 viikon välein jälleen riippuen vähän tilasta ja käyttötiheydestä. 

 

Voit tarvittaessa imuroida tai pestä suodattimen.

Ilmalämpöpumppu Turussa ja kaipaat huoltoa? Ota yhteyttä!